EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Galaxy Note 7 опасен на борда на самолет

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Galaxy Note 7 опасен на борда на самолет

mail13:33 | 10.09.2016прегледи 4689 коментарикоментари 0


Федералната авиационна администрация на САЩ (ФАА) предприе необичайна стъпка, определяйки новият модел смартфони Galaxy Note 7 на компанията Samsung Electronics Co. като потенциална опасност за избухване на пожар и призова пътниците да избягват изцяло използването на това мобилно устройствата на борда на самолетите.

В кратко, но доста остро изявление, разпространено късно вечерта в четвъртък, американския регулатор за въздушна безопасност заяви, че в светлината на последните инциденти и проблеми с участието на този модел смартфони, ФАА съветват силно пътниците да не включват или да зареждат тези устройства в самолетите и по никакъв начин да не ги прибират в чекирания багаж.

Определянето на конкретна марка или модел като потенциална опасност е изключително необичаен ход от страна на ФАА, тъй като агенцията досега издаваше предупреждения за общите опасности, дължащи се на всякакви модели мобилни телефони, на други батерийно-захранващи електронни устройства или резервни батерии, държани в багажните отделения на самолетите. Литиево-йонните батерии, които захранват този тип мобилни устройства, могат да направят късо съединение или да се нагреят дотолкова, че да предизвикат пожари.

Изявлението идва по-малко от седмица, след като компанията Samsung, която е най-големият производител на смартфони в света, обяви мащабна програма за глобално изземване и подмяна на милиона устройствата Galaxy Note 7 поради експлодиращи батерии и често запалване на този нов модел мобилни телефони.

Междувременно три австралийски авиолинии също наложиха забрана за използването или зареждането на този модел телефони на борда на техните самолети.

Предупреждението на ФАА предизвика спад на акциите на Samsung с близо 4%.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg