EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

FT:Индия може да постигне ръст от 9-10%

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

FT:Индия може да постигне ръст от 9-10%

mail12:20 | 04.03.2010прегледи 542 коментарикоментари 0


Индия може да постигне целите си за 9 - 10 % икономически ръст дори и ако правителството не успее да приложи планираните строги структурни реформи, заяви пред Financial times индийският финансов министър.
Пред изданието Пранаб Мукерджи коментира, че липсата на парламентарно мнозинство на управляващата партия ИНК (Индийски национален конгрес) е пречка пред разширяване на ограничението на чуждестранните инвестиции в секторите по застраховане и пенсионно осигуряване.
Различия между коалиционните партньори от Обединения прогресивен алианс са в основата на забавяне на реформите, насочени към повишаване на продуктивността и по- ефективното подпомагане на бедните.
Независимо от правителствените различия, първите стъпки в посока на намаляване на фискалния дефицит от 6,9 до 5,5 на сто от брутния вътрешен продукт през следващата година вече са факт, отбелязват специалисти.
Преди седмица финансовият министър прогнозира, че икономическият ръст на Индия ще достигне  8.75 % през следващата фискална година, която стартира от април. За настоящата - се очаква ръст от 7.5 %, отбелязва Financial times.

Правителствената стратегия, по думите на индийския министър на финансите, е, отстъпление в някои сфери, ако това се налага, и  прогрес в други, каквито са например модернизацията на пристанища, частно приватизиране на железници и преструктуриране на минната индустрия.  Това обаче, е въпрос на постоянни дискусии, подчертава пред Financial times министърът.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg