EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

FT: България - 950 млн. причини за усмивка

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

FT: България - 950 млн. причини за усмивка

mail13:54 | 07.07.2012прегледи 734 коментарикоментари 0


В район с нестабилни икономики със сериозни фискални затруднения, България постигна забележителен успех с еврооблигациите си, емитирани тази седмица. Така започва статията си в. „Файненшъл таймс", посветена на завръщането на страната ни на международната дългова сцена. Според изданието, петкратното презаписване и ниската лихва свидетелстват за доверие в дългосрочната фискална перспектива на България.

В момента лихвите по дълга са 7,5% и останалите страни в региона са под доста голямо напрежение, анализират авторите на статията и правят сравнение с резултатите от емисиите на съседни балкански държави. След икономическата криза през 1997 г.

България пое високо оценена фискална политика, в резултат на което отчиташе редовни бюджетни излишъци през последното десетилетие.

Вестникът подчертава и удържането на бюджетния дефицит до 1,3% за 2012 година. В допълнение, се посочва, че българският публичен дълг е в размер на 16 процента от БВП. Успехът на емисията еврооблигации може да е важна стъпка в процеса на възстановяване на страна, завършва изданието.
 


Тагове: FT, България
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg