EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Fitch предупреждава заради автомобилния сектор

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Fitch предупреждава заради автомобилния сектор

mail12:04 | 31.05.2019прегледи 707 коментарикоментари 0


Производственият спад в целия свят е доминиран от автомобилния сектор, съобщи кредитната агенция "Фич".

Докладът на "Фич" сочи за "съществено негативно въздействие" на отслабващия автомобилен пазар върху глобалната икономическа експанзия през последните девет месеца, но неговите автори добавят, че търсенето изглежда се стабилизира след неговия първия спад през миналата година от 2009-а насам, намалявайки понастоящем с незначителните 0,1 на сто.

Кредитната агенция отбелязва високата зависимост на автомобилната индустрия в Европейския съюз и Съединените щати от междинните доставки в други сегменти. "Фич" добавя, че общият ръст на продажбите през миналата година е с четири процентни пункта под средното ниво за предходните осем години, което означава, че брутният вътрешен продукт е с 0,2% под неговия тренд в световен мащаб.

"Негативното въздействие от увеличените автомобилни данъци в Китай през 2018-а година ще избледнее постепенно, като в същото време се очакват някои скромни мерки за подкрепа по-късно тази година. Слабостта на продажбите на автомобили в ЕС в края на миналата година отчасти отразява временното въздействие на новите стандарти за емисии на горива. Умереният подем на кредитния цикъл в Китай и перспективите за по-благоприятна глобална парична политика също ще помогнат на търсенето на автомобили", отбеляза кредитната агенция в своя анализ и прогнозира растеж на продажбите от 2% през 2019 година.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg