EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ferrari World – автомобилният увеселителен парк

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ferrari World – автомобилният увеселителен парк

mail11:16 | 25.07.2010прегледи 2995 коментарикоментари 0


Радослав Лазаров

На 28 октомври тази година официално ще отвори врати Ferrari World (www.ferrariworldabudhabi.com) – тематичен парк, посветен на италианския производител на автомобили и участник в шампионата на Формула 1.
Атракционният парк се намира в Абу Даби - най-голямото от седемте емирства, включени в състава на Обединените арабски емирства (ОАЕ). Ferrari World е разположен върху 86 хил. кв метра на изкуствено построения остров Яс и в непосредствена близост до него се намира пистата „Яс Марина”. Трасето стана домакин през миналата година на първото състезание във Формула 1 започнало на светло и завършило на изкуствено осветление.
Най-впечатляващ във Ferrari World е футуристичният покрив на парка, който се издига на вариращата височина от 35 до 50 метра. Той е оцветен в характерния за италианския производител ярко червен цвят и върху него е изобразена емблемата на компанията – прочутото скачащо черно конче. Логото е с размери 65 на 48,5 метра и това го прави най-голямото създавано някога лого на италианската компания основана от Енцо Ферари.
Ferrari World ще има 20 атракциона. Сред тях е високоскоростно влакче Fiorano GT Challenge с две линии, които ще се състезават и на финала първа ще пристига композицията с вагончета чието общо тегло е по-малко.
Formula Rossa пък ще е най-бързото скоростно влакче и ще развива скорост от 240 км/ч, а вагончетата в него ще са оформени като болиди от Формула 1. Състезателният симулатор Scuderia Challenge ще създава усещането, че сте в автомобила на пилотите на отбора във Формула 1 – Фернандо Алонсо или Фелипе Маса, катапултираща кула G-Force, в която всеки ще може да усети напрежението при ускорение на състезателен автомобил.
Други аткаркции ще имат за цел да запознаят посетителите с богатата история и традиции на италианския автомобилен производител. Speed of Magic ще прожектира 4D филми, Made in Maranello ще отведе зрителите на виртуална обиколка в завода на компанията Маранело, V12 пък ще запознава зрителите с устройството и принципа на работа на характерните за Ferrari 12-цилиндрови двигатели. Предвидени са и атракции за най-малките посетители - Junior GT, като училище по шофиране или детски състезания - Junior Grand Prix.
Когато отвори врати в края на октомври, Ferrari World ще стане най-големият покрит увеселителен парк в света, като площта, над която грандиозният покрив се извисява е 200 хил. кв метра. Конкретната стойност на инвестицията в него не е обявявана, но паркът е част от правителствената програма на емирството за развитие и насърчаване на туризма, която е отделила 30 млрд. евро за тази цел.
Паркът е построен от най-голямата строителна компания в Абу Даби - Aldar Properties PJSC. Концернът обаче изпадна във финансови затруднения през миналата година и в началото на тази продаде целия остров на правителството за сумата от 1,815 млрд. евро. Освен парка Ferrari World, островът разполага и с ултрамодерната писта „Яс Марина” отговаряща на най-високите стандарти за сигурност и удобство във Формула 1, петзвездният хотел „Яс”, яхтеното пристанище, както и много други съоръжения за спорт и развлечения. Комплексът е построен по лиценз на Ferrari и специалисти на компанията ще отговарят за това всеки един елемент от парка да отговаря на високите стандарти на италианците. Ferrari World обаче няма да е единственият тематичен парк на остров Яс. През 2012 г. в близост до автомобилния увеселителен парк ще отворят врати местни клонове на Лувъра и Гугенхайм.


Тагове: парк, Ферари, коли
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg