EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Facebook се бори със скандалите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Facebook се бори със скандалите

mail15:31 | 13.07.2018прегледи 793 коментарикоментари 0


Facebook имплементира ново решение за осигуряване на по-автентично съдържание в потока от новини (News Feed) на потребителите в България. Платформата ще класира публикациите с най-голяма важност за всеки потребител индивидуално, на базата на предишни активности, и по този начин ще подрежда информацията в News Feed. Целта на промяната е да ограничи спама и подвеждащите публикации и да предостави по-автентично съдържание на потребителите.

Подобрението на алгоритмите ще доведе до по-рядкото показване на така наречените кликбейт постове („примамка за клик“), които целят да генерират приходи от онлайн реклами чрез събиране на голям брой кликове. Подобни публикации обикновено съдържат линк, залагат на ниско качество на съдържанието и на сензационни заглавия, които манипулират потребителите, от типа на „СКАНДАЛ!!!...“ или „Когато видях ТОВА... бях ШОКИРАН“.

Същото се отнася и за спам публикациите, които приканват потребителите да харесат, коментират или споделят, с цел да отчетат по-голяма ангажираност и да достигнат до по-широка аудитория. Подобни постове-примамки, например „Харесай, ако си зодия Близнаци“, ще бъдат разпознавани от Facebook и ще се появяват в потока от новини много по-рядко.

Според компанията промяната няма да се отрази на Facebook страници за новини, които публикуват прозрачно съдържание – заглавието трябва да дава яснота на потребителите за какво се отнася статията.
 

 


Тагове: скандали, Facebook
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1018