EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

EVN предотвратила трагедия в мина "Черно море"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

EVN предотвратила трагедия в мина "Черно море"

mail11:10 | 28.07.2010прегледи 1111 коментарикоментари 0


Действията на електроразпределителното дружество EVN България по време на аварията в 110-киловолтов електропровод са спомогнали за избягването на трагедия в мина "Черно море". Това се посочва в съобщение на дружеството.
Изключването на електроподаването към мината е вследствие на авария в електропровода "Галатея", собственост на Националната електрическа компания /НЕК/, както и от последваща авария на електропровод "Ахелой", също собственост на НЕК. В резултат е прекратено захранването към петте подстанции в региона, включително към подстанция "Хоризонт", която подава електричество към мината, се обяснява в съобщението.
В процеса на възстановяване на електрозахранването при диспечерите на НЕК и на EVN не е постъпила информация от мината, че там не се поддържа резервно автономно захранване, което е в нарушение на чл.39 и 43 от Наредба 3 на Министерство на
икономиката, енергетиката и туризма. Веднага след получаване на сигнал за създалата се критична ситуация с блокираните в мината миньори, диспечерите са подали напрежение към мината и миньорите са изведени на повърхността, се допълва в съобщението.
EVN кани компетентните институции на публично обсъждане на изпълнението на законовите разпоредби за осигуряване на резервно захранване.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg