EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

EVN предлага дистанционно отчитане на енергия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

EVN предлага дистанционно отчитане на енергия

mail09:59 | 26.01.2010прегледи 930 коментарикоментари 0


EVN България и Techem предлагат на своите клиенти въвеждане на система за дистанционно отчитане на консумираната топлоенергия, съобщи  електро-разпределителното дружество, цитирано от агенция Фокус. Така консумираната топлинна енергия се отчита с голяма точност.
В момента над 51% от топлофицираните сгради в Пловдив се отчитат всеки месец. При стандартните системи е необходимо да се осигури достъп до всички ИРУ (индивидуално разпределително устройство) във всяка сграда, а практиката на фирмите за дялово разпределение показва, че това е трудно осъществимо - особено в сградите с ежемесечен отчет на топлинната енергия.
Системата позволява ясно и разбираемо отчитане и фактуриране на консумираната топлоенергия.
Предимствата на дистанционния отчет са следните: без първоначална инвестиция на клиента; замяна на амортизираните уреди за дялово разпределение с нови; осигуряване на техническа поддръжка и периодична метрологична проверка на уредите; без оскъпяване на услугата; отчитането на показанията на уредите за дялово разпределение се извършва, без да е необходимо осигуряване на достъп до имота на клиента; едновременен отчет на всички уреди в цялата сграда; точно и качествено отчитане на реално консумираната от клиента топлинна енергия; измерването на консумираната енергия в абонатната станция позволява разделение по компоненти: енергия за отопление и енергия за топла вода; фактуриране на база реална консумация; без изравнителни сметки; oтпечатване на ясни и разбираеми фактури: с показанията на всеки уред в имота и консумацията на всяко отоплително тяло.
За да използват всички тези предимства е необходимо клиентите да сключат договор с EVN Bulgaria и Techem. Системата се изгражда чрез монтиране на уреди за дистанционен отчет в имотите - ИРУ и водомери. Месечните разходи са 1.20 лв. за всяко ИРУ и 2.40 лв. за водомер.
Всеки уред позволява ежемесечен отчет и по-добър контрол. Системата вече функционира успешно в 7 сгради в Пловдив.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg