EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Etihad Airways с интерес към Jat

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Etihad Airways с интерес към Jat

mail08:45 | 21.06.2013прегледи 607 коментарикоментари 0


Авиокомпания Etihad Airways от Абу Даби обяви, че е подписала протокол за споразумение със сръбските власти за обсъждане на придобиването на дялове в авиокомпанията Jat, която търпи загуби, предаде АФП.
Споразумението е сключено в Белград между директора на Etihad Airways Джеймс Хоган и ръководителя на Jat Велибор Вукашинович, се посочва в съобщение на авиокомпанията на Абу Даби. Решението за инвестиране зависи от успешното приключване на един всеобхватен процес, от придобиването на всички необходими разрешения, както и от одобрението на двата административни съвета, се подчертава в съобщението. Според Хоган обсъжданията между Etihad Airways и Jat са в самото начало.
През септември сръбските власти обявиха, че малайзийската нискотарифна компания AIR Asia е кандидат за покупката на Jat, но разговорите не доведоха до резултат. След два неуспешни опита за продажба на Jat, Белград призова за стратегическо партньорство с цел създаване на нова  национална авиокомпания. Този опит също се провали след оттеглянето на последния  потенциален партньор – Air Baltic. Jat притежава 14 самолета, от които 10 Boeing 737-300 и четири АТR 72-200. Всички те са на почти 20 години.
 


Тагове: Etihad Airways, Jat
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg