EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ENI навлиза в пазара на ВЕИ в Гърция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ENI навлиза в пазара на ВЕИ в Гърция

mail18:45 | 20.01.2022прегледи 817 коментарикоментари 0


Италианският енергиен гигант ЕНИ (ENI) съобщи, че е придобил специализираната компания за фотоволтаични съоръжения "Солар концепт Гърция" - СКГР (Solar Konzept Greece - SKGR), навлизайки на пазара на възобновяема енергия в Гърция, предаде Франс прес.

"Солар концепт" се контролира от "Акуила кепитъл" (Aquila Capital), германско дружество за устойчиви инвестиции, отбелязва ЕНИ в комюнике, без да уточнява стойността на сделката.

СКГР притежава платформа за разработка на фотоволтаични централи в Гърция. Тя има множество проекти за изграждане на мощности от около 800 мегавата, които ще послужат като основа за продължаване на развитието на портфолиото в сектора на възобновяемата енергия на ЕНИ в страната. Филиалът за газ и електричество на ЕНИ присъства на гръцкия енергиен пазар от 2000 г. и осигурява доставки за около 500 000 клиенти.

Италианската група обяви през април сливането на две от подразделенията й за продажба на дребно на газ и електричество и на възобновяеми енергии. Тя иска да пусне на борсата тази година до 30 процента от капитала на това ново дружество, което скоро ще носи наименованието "Пленитюд" (Plenitude). Неговата цел ще бъде да развива мощности за производство на възобновяема енергия от над 6 гигавата до 2025 година и от над 15 гигавата до 2030 година.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg