EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Endava стъпва в Пловдив

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Endava стъпва в Пловдив

mail15:11 | 09.12.2021прегледи 1194 коментарикоментари 0


Британската софтуерна компания Endava стъпва в Пловдив, съобщиха от пресцентъра на общината. Водещ доставчик на технологични услуги от ново поколение от Обединеното кралство разкрива постоянен офис в Пловдив. Това си намерение презентираха представители на българския клон на IT компанията Endava на среща със заместник-кмета по образование и бизнес развитие Стефан Стоянов.
От компанията, до момента базирана само в столицата, споделиха, че са избрали Пловдив заедно с още два града в страната, където да разрастват дейността си. Пловдив засега ще е и единствен в Южна България, заради водещата си роля в аутсорсинг и IT бизнес екосистемата на страната. Endava вече е започнала да наема IT специалисти в Пловдив. За 5 години, откакто са в страната, инвеститорите вече разполагат с над 300 служители, които разработват, внедряват и поддържат различни софтуерни решения от най-ново поколение. "През изминалата година постигнахме 50 процента ръст в офиса в София, планираме бърз растеж и в Пловдив", отбеляза Дариус Стефан, мениджър на Endava в България. "В момента търсим да наемем хора с опит в различни технологии - Java, .NET, Python, както и бизнес анализатори и тестери, като непрекъснато отваряме и обявяваме на нашия сайт нови позиции", допълни Николай Пенев, който ръководи отдел "Бизнес анализ" на Endava и екипите на компанията в Пловдив.
Стефан Стоянов е подчертал пред инвеститорите, че пандемията не е попречила на Пловдив да се развива, а само е забавила темповете. Градът расте изключително бързо заради добрите възможности за работа и високото качество на живот. Има голяма динамика на нови инвестиции в индустриалните зони в сектора на бизнес услугите и туризма, е казал той и е допълнил, че по все повече социални и икономически показатели градът изпреварва София, което пък на свой ред привлича компании като Endava в региона. Той изнесе и водещи данни, важни за бизнеса, като например потенциала за разрастване на новите работни места - до 5000 през следващите 5 години, както и нарастващото младо население, което от своя страна става неизменна част от бранда на града и води до позитивна нетна миграция.
По време на срещата са маркирани и бъдещи възможности за сътрудничество с община Пловдив, а от IT компанията заявиха, че имат готовност да работят за развиването на местната IT общност, да предлагат различни стажантски програми, също и в организирането на конференции и срещи в техническия сектор./БТА


Тагове: Пловдив, IT
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg