EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

EasyJet отчете 1061 отменени полета

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

easyJet отчете 1061 отменени полета

mail12:50 | 27.06.2016прегледи 1359 коментарикоментари 0


Оперативната среда за всички европейски авиокомпании през месеците май и юни е изключително предизвикателна. Към момента нискобюджетната авиокомпания easyJet отчете 1061 анулирания на полети през третото тримесечие на годината, които се дължат на значителен брой необичайни събития, като влиянието на продължителните стачни действия на френския въздушен контрол, натовареността на трафика на летище Лондон Гетуик, неблагоприятни атмосферни условия.

Тези събития, заедно с трагедията на Egyptair, доведоха до известен спад в потребителското търсене и по-ниска доходност, повлиявайки с приблизително 28 милиона британски лири печалбата преди данъци в третото тримесечие, както и имаха негативно въздействие върху приходите от едно място c приблизително 1.6 процентни пункта за тримесечието. Това означава, че приходите от едно място при постоянна валута през същото тримесечие ще намалеят с около 8,6%, в сравнение с очакваното от около 7% намаление, представено в резултатите за първата половина на годината.

еasyJet предвижда, че въз основа на резултатите от европейския референдум е вероятна допълнителна икономическа и потребителска несигурност през това лято и като последица се очаква, че приходите от едно място при постоянна валута през втората половина на годината, ще бъде повлияни надолу с поне едноцифрен процент, в сравнение с втората половина на 2015 г.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg