EUR 1.9558
USD 1.7957
CHF 2.0346
GBP 2.2899
CNY 2.4953
you tube
mobile version

EasyJet Europe със седалище Виена

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

easyJet Europe със седалище Виена

mail10:34 | 21.07.2017прегледи 9811 коментарикоментари 0


Австрия издаде необходимите разрешителни британският нискотарифен авиопревозвач easyJet да създаде нова компания с централа във Виена и да извършва полети между Великобритания и ЕС след Brexit. Това съобщи австрийското министерство на транспорта, иновациите и технологиите, цитирано от „Ройтерс".

Името на новата компания ще е easyJet Europe. По този начин авиокомпанията застрахова дейността си в Европа, в случай че преговорите между ЕС и Великобритания не се развият по най-добрия начин за Обединеното кралство.

На свой ред от EasyJet посочват, че са избрали Австрия поради стриктно прилаганите европейски регулации относно сигурността и поради факта, че страната може да се справи с големия брой самолети, благодарение на опита си с други големи превозвачи.

Преди седмица в официално съобщение на британската компания се казва, че тази постъпка "ще позволи на авиокомпанията да продължава да лети по европейски дестинации и да изпълнява полети по вътрешни линии в различните европейски страни след като Великобритания напусне Европейския съюз, без значение от резултатите от преговорите за споразуменията между Обединеното кралство и ЕС".

Не се очертава да бъде набиран допълнителен персонал, тъй като екипажите, които ще работят за новата авиокомпания easyJet Europe вече са позиционирани в различните страни от ЕС.

В момента easyJet разполага със 100 самолета, 4000 души персонал, позиционирани в шест страни от ЕС. Освен това всички клаузи в договорите с персонала ще се запазят отговаряйки на местното законодателство и на това в ЕС.


Тагове: easyJet Europe, Виена, Brexit
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg