EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Deloitte: 96% от инвеститорите – оптимисти

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Deloitte: 96% от инвеститорите – оптимисти

mail17:30 | 09.06.2010прегледи 626 коментарикоментари 0


Ралица Русинова

Оптимизмът сред частните инвеститори в Централна Европа продължава да расте.  Tова се посочва в доклад на Deloitte за доверието в дяловото инвестиране.
Въпреки това нивата на сделките остават по-ниски, отколкото преди две/три години, a периодът за подписване на сделките е значително по-дълъг. По-задълбочени остават и предварителните проверки и проучвания, извършвани от инвестиционни фондове или  банки.
Според Гарет Бърн – съдружник в Deloitte и M&A Transaction Service Leader, 2010 година изглежда много по-оптимистична, тъй като възстановяването на фондовите пазари и подобряването на нивата на дълга е укрепило доверието.
Продължава да нараства и оптимизмът сред икономистите за сближаването на икономиките, в резултат на по-бързия растеж в страните от Централна Европа, отколкото в Западна Европа.
Deloitte направи проучване сред професионални частни инвестиционни фондове от Централна Европа. Оказва се, че 96% от анкетираните очакват икономиката в региона да се подобри или да остане стабилна, като се възстановява постепенно, но не очакват същите нива на растеж като през 2006 г. - 2007 г.
Почти три четвърти (74%) от запитаните искат да посветят повече време за постигане на нови инвестиционни възможности. Според Deloitte това представлява силен контраст с мненията от октомври 2008 г., когато 55% от анкетираните са се концентрирали върху управлението на портфолиото.
65% от инвеститорите предвиждат увеличение на нивата на дейностите свързани със сливания и придобивания. Това е най-висок процент за последните шест  години и половина.
Процентът на анкетираните компании, които очакват подобрение в изпълнението на портфолиото си, е нараснал значително от 5% през октомври 2008 г., на 35% през май 2010 г.
Сега най-голямото предизвикателство е как през следващите 6 до 12 месеца да се премине от нарастващ оптимизъм към сключени сделки.
Според Гарет Бърн не трябва да се изпускат от поглед възможните изненади, които биха могли значително да променят перспективата. "Околната среда е динамична", казва той. "Икономиките в световен мащаб имат огромен дълг, което може да забави растежа. Всички сме в очакване какви изненади могат да се появят в резултат на  гръцката криза и последващите мерки и всичко това ярко илюстрира  последиците, които могат да произлязат от едно такова събитие. Цялостното въздействие на тези предизвикателства все още предстои да бъде измерено или напълно осъзнато. Въпроси като кой ще плаща и кога все още нямат еднозначен отговор."


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1037