EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

COVID-19 изглежда отслабва

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

COVID-19 изглежда отслабва

mail11:30 | 22.02.2021прегледи 1263 коментарикоментари 0


Пандемията от коронавирус започва да се оттегля, като във всички краища на света инфекциите падат с изключение на Близкия изток, съобщи в. “Дейли мейл”. Данните на СЗО показват, че броят на новите случаи е спаднал с 16% в световен мащаб през миналата седмица до 2,7 милиона. Пета поредна седмица инфекциите са намалели, след като са достигнали своя връх от над 5 милиона през седмицата, завършваща на 3 януари.

Инфекциите са паднали най-бързо в Африка и в Австралия (с 20%), следвани от Европа (18%), Америка (16%) и Югоизточна Азия (13%).

Единственият регион, в който случаите са се увеличили през седмицата до 14 февруари, е този, който включва Близкия изток, части от Централна Азия и Североизточна Африка. Случаите там са нараснали със 7%.

Директорът на СЗО Тедрос Гебрейесус заяви, че намалението в световен мащаб показва, че “простите мерки за обществено здраве работят дори при наличието на различни щамове на вируса”.

Според експерти коронавирусът може никога да не си отиде, но ще се трансформира в лека неприятност.

“Вирусът, известен като SARS-CoV-2, ще стане просто поредното животно в зоопарка, което ще се присъедини към другите заразни болести, с които човечеството се е научило да живее”, прогнозира д-р Ти Джейкъб Джон, който изучава вирусите и е ръководил усилията на Индия в борбата с полиомиелита и СПИН.

Според Джени Лавин, вирусолог от университета “Емори”, след като повечето хора се срещнат с вируса или чрез ваксинация, или чрез прекарване на инфекцията, патогенът ще продължи да циркулира, но ще предизвиква предимно лека форма на болестта, като обикновена настинка.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4098