EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Coca-Cola откри развоен център в София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Coca-Cola откри развоен център в София

mail06:05 | 01.06.2018прегледи 3338 коментарикоментари 0


Четвъртият в света IT развоен център на Coca-Cola вече работи в София. Това ще е вторият по големина и брой на предоставяните услуги център, в който ще работят 130 IT-специалисти и високо квалифицирани хора.

Първата по рода си лаборатория за технологични иновации в София Тех-парк ще предостави обща платформа за представяне на съществуващи решения за бизнеса и ще бъде съвместно място за работа за проучване на възможностите с партньори като Microsoft, SAP, Atos, Google, OTE. Лабораторията ще създаде мост между Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани, университети за млади талантливи умове и стартъпи.

По време на откриването на лабораторията изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев официално връчи Инвестиционен сертификат „клас А“ за един допълнителен проект „Плиска“, който цели разширяване на Кока-Кола ХБК ИТ активностите, прехвърляне и централизиране на услугите, които се предоставят от България на всички компании в 28 държави от Групата Кока-Кола Хеленик Ботълинг. Инвестицията ни по този проект възлиза на 1,374 млн. лв. и е свързана с наемането на сграден фонд, оборудването му за целите на компанията, придобиването на ноу-хау, както и закупуването на технологии и хардуер,  наемането и обучаването на персонал, посредством които ще се извършва дейността, които представляват важна част от системната дигитална трансформация на Кока-Кола в световен мащаб. „Специфичният проект и компанията Кока-Кола - това е визуализирано определение за това, което бихме искали да видим в българската икономика. Това са: инвестициите и иновациите, равни на лидерството. Шрифтът на кирилица на търговската марка Кока-Кола е създаден в България, затова се надявам, че този център ще бъде отправна точка за създаване на интелигентни технологии с печат „България“, каза Стамен Янев.

Снимки: Facebook


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4150