EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Carrefour решава проблемите си без държавна подкрепа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Carrefour решава проблемите си без държавна подкрепа

mail13:44 | 05.03.2010прегледи 835 коментарикоментари 0


Белгийският министър на финансите и институционните реформи Дидие Рейндерс заяви в интервю за днешния брой на в. "Соар", че белгийската държава не е длъжна да плаща за преструктурирането на френската търговска верига Carrefour, която неотдавна съобщи за най-малко 1672 съкращения в Белгия, предаде Франс прес.
"Нека да пазим държавните пари за предприятията, които истински са затруднени", отбелязва министърът. "Ако някой е във фалит, е нормално да му се помогне. Ако, обаче, някой каже просто, че иска да засили конкурентоспособността си, много хубаво, но той трябва да поеме и отговорността!".
"Освен това, ако бъде оказана подкрепа, рискуваме да нарушим конкуренцията. Ако помогнем на Carrefour, какво ще кажем на конкурентни му Colruyt и Delhaize?", подчерта Рейндерс.
Миналата седмица Carrefour Белгия обяви, че ще закрие най-малко 1672 работни места и 21 магазина в страната, но и ще запази други 3000 позиции, при условие че бъде извършено преструктуриране, включващо замразяване на възнагражденията.
Министърът засегна по-специално въпроса за финансирането на предсрочно излизащите в пенсия служители от Carrefour, отбелязва АФП.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4164