EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Carlsberg намалява персонала

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Carlsberg намалява персонала

mail13:12 | 02.09.2015прегледи 1524 коментарикоментари 0


Един от водещите световни производители на бира Carlsberg планира намаление на персонала в офисите си по целия свят, предаде Bloomberg, позовавайки се на източник запознат със ситуацията.

Точният брой на работниците и служителите, които ще бъдат съкратени, не се споменава, но източникът отбелязва, че процесът ще засегне "стотиците хора от Русия, Западна Европа и Азия". Детайлите на мярката и сроковете на прилагането й не са съгласувани окончателно, допълва "Прайм".

"Компанията се ангажира да намали разходите си. Програмата е в ход в централния офис и в други държави, но ние не трябва да забравяме, че на първо място винаги разговаряме с работниците и служителите в случай на приемането на подобни решения", казва представител на кмпанията пред агенцията.

През май Carlsberg обяви, че е съкратила 180 служители в офиса си в Копенхаген и регионалните представителства с цел да осигури по-динамична структура на организацията.

Carlsberg Group е четвъртата по големина пивоварна компания в света. Продуктите й се предлагат на над 150 пазара, а брандовете Carlsberg, Baltika и Tuborg са сред осемте най-успешни марки бира в Европа. Carlsberg Group има над 40 000 служители и през 2013 г. е продала близо 30 млрд. бутилки бира.

В България групата е собственик на две пивоварни - "Шуменско пиво" и "Пиринско пиво", припомня сп. Регал. Продуктовото портфолио на "Карлсберг България" включва националните "Шуменско" и "Пиринско", международните марки на компанията Carlsberg и Tuborg, чешката Budweiser Budvar и немската пшеничена бира Erdinger. По данни от "Капитал 100" продажбите на компанията през 2014 са паднали с почти 5% до 94 млн. лева.


 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg