EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

BG сделки изведе Cushman&Wakefield в топ три на EU брокери

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

BG сделки изведе Cushman&Wakefield в топ три на EU брокери

mail15:14 | 19.10.2009прегледи 768 коментарикоментари 0


Сделките за продажбата на City Center Sofia и Mall Varna, осъществени през 2008-ма за обща стойност 221,5 млн. евро се оказаха едни от най-големите на Стария континент. Те бяха ключови за класацията на водещите европейски брокери. Cushman&Wakefield, които в България, Сърбия и Македония, са представени ексклузивно от асоциирания си партньор Forton International, е единствената посредническа компания от топ 10 европейски брокери със успешни инвестиционни сделки за недвижими имоти със стойност над 100 милиона евро в България.  Компанията отбелязва рекорден ръст от 52% за 2008-ма година и посредничи в сделки с инвестиционен обем 27,5 милиарда евро.
 „Въпреки световната икономическа криза, която осезаемо се усети през втората половина на 2008-ма и значително затрудненото банково финансиране на сделки в недвижимите имоти впоследствие, двете транзакции не само успяха да бъдат осъществени, но и постигнаха изключителна цена за собствениците на двата търговски центъра”, коментира Сергей Койнов, Изпълнителен директор на Forton International. „Успехът в инвестиционните продажби се дължи на постигането на правилния баланс между значителния международен опит при посредничеството в големи транзакции на Cushman & Wakefield, познаването на местния пазар и неговите особености от страна на Forton International и установените отношения на доверие с големите инвеститори с интерес към Източна Европа". 
Въпреки факта, че според повечето представители на сектора, участвали в класацията на Property EU, настоящата 2009-та година няма да постигне инвестиционните обеми от 2008-ма, изключително важен е фактът, че България се появи на картата на големите инвестиционни сделки в Европа и надеждата е това да не е за последен път.


Тагове: сделки, имоти
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg