EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

AББ реализира „Златарица” и „Самоводене”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

AББ реализира „Златарица” и „Самоводене”

mail14:20 | 26.03.2012прегледи 419 коментарикоментари 0


AББ в България реализира два проекта в областта на слънчевите електроцентрали – „Златарица” и „Самоводене”, чийто бенефициент е корейската „SDN Къмпани лимитид”, водеща корпорация в изграждането на фотоволтаични електроцентрали. 25-мегаватовия фотоволтаичен парк „Златарица” се намира в близост до Велико Търново. AББ е осигурила свързването на мрежата на парка към 110 kV електропроводи на националната електрическа мрежа, както и фотоволтаичните здания с цялото оборудване за парка. Подстанцията се базира на комплексните модули 110 kV PASS MǾ на АББ (един модул се състои от две цели трансформаторни клетки 110 kV с директен изход за свързване чрез електропроводи 110 kV). Това решение осигурява изключително компактна и сигурна връзка към електропреносната мрежа за този проект. В допълнение към това, АББ проектира фотоволтаичните здания и предостави цялото оборудване за парка.
Проектът „Самоводене” с мощност 21MW, беше изграден от инвеститора с приоритет. АББ финализира проекта и проведе 72-часови изпитания преди юни 2011, с което осигури фиксирането на най-високата изкупна цена до момента за електроенергия от соларен източник в България за период от 20 години. АББ осигури свързването към електропреносната мрежа, включващо: модулна повишаваща подстанция, 110kV въздушен електропровод и разширение на съществуващи съоръжения в мрежата 110kV. АББ е ключовият доставчик на оборудване за фотоволтаичната част на проекта, осигурявайки: сухи трансформатори с намален загуби, КРУ за 20kV, табла ниско напрежение.
“Тези проекти демонстрират готовността на АББ да предложи на клиентите си в България правилните решения във фотоволтаичната сфера, допринасяйки за по-интелигентни електропреносни мрежи, енергийна ефективност и опазване на околната среда.” – споделя Питър Саймън – регионален мениджър на АББ за Румъния, България и Република Молдова.
АББ е участвала в значителен брой фотоволтаични проекти в България, предлагайки продукти и цялостни решения за намаляване на вредното влияние на енергийните системи върху околната среда. АББ предлага и продукти и решения за фотоволтаичната част на проектите, както и за свързване на средно и високоволтови електропреносни мрежи.
SDN Company Ltd е в сътрудничество с АББ от 2010 г., като днес е бенефициент на технологията на АББ в областта на слънчевите електроцентрали.
АББ функционира в България чрез три компании в пет различни локации, с общ персонал от над 1000 служители. Трите производствени бази на АББ са разположени в Петрич, Севлиево и Раковски.
AББ (www.abb.com) е лидер в технологиите за енергетиката и автоматизацията, даващи възможност на битови и промишлени клиенти да подобрят ефективността си, като едновременно с това да намалят вредното влияние върху околната среда. Групата от компании на АББ функционира в около 100 държави и поддържа персонал от около 135000 служители.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg