EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

ArcelorMittal с облекчени кредитни условия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ArcelorMittal с облекчени кредитни условия

mail18:13 | 17.07.2009прегледи 572 коментарикоментари 0


Най-голямата стоманодобивна компания в света ArcelorMittal SA обяви днес, че условията по неин кредит са били облекчени, след като банкерите се споразумели да не увеличават лихвата по него, докато коефициентът дълг/печалба на компания не превишава нов, по-висок лимит, предаде Асошиейтед прес.
Компанията натрупа много дългове в резултат на разрастването на бизнеса си неотдавна и отчете големи загуби през последните две тримесечия, тъй като търсенето на стомана, използвана за сгради, мостове, коли и машини, се срина заради глобалния  икономически спад.
ArcelorMittal заяви, че рискът от засилване на загубите й поражда нуждата нейните кредитори да проявят по-голяма гъвкавост.
Групата посочи, че кредиторите, отпуснали 90 процента от общата сума на кредитите й, са се споразумели да не увеличават лихвите, ако средното съотношение между чистите дългове и печалбата на компания преди отчитането на данъци, лихви,
отчисления и амортизации, не надвиши 3,5.
Компанията информира, че този коефициент за финансовата година до 31 март е бил 1,3, което е увеличение спрямо 1,1 за финансовата 2008 година.
Към 31 март ArcelorMittal има дълг от 26,7 млрд. д. заради решителната кампания за разрастване на бизнеса. Групата бе образувана през 2006 г., когато индийската стоманодобивна компания Mittal Steel Co. придоби люксембургския
си конкурент Arcelor, отбелязва АП.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg