EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Apple отваря още магазини

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Apple отваря още магазини

mail18:07 | 20.05.2020прегледи 653 коментарикоментари 0


Американският технологичен концерн Apple ще отвори тази седмица повече от 25 свои магазини в Съединените щати, пише CNBC.

През миналата седмица Apple отвори първите си пет магазина в Съединените щати, като изисква от клиентите и служителите да преминат през проверка на температурата и да носят маски, преди да влязат в помещенията.

"Ще отворим отново всички магазини, когато сме сигурни, че обстановката е безопасна. Магазините ще налагат правила за социално дистанциране, ще ограничат броя на служителите, а някои ще предлагат само обслужване на тротоара или пред магазина“, коментира ръководителят на търговията на Apple.

През март Apple затвори всички свои магазини извън Китай в отговор на разпространението на коронавируса. Компанията започна да затваря своите над 50 обекта в Китай през януари и отново ги отвори до средата на март.

Директните продажби, включително физическите магазини за търговия на дребно, уеб и корпоративните продажби, представляват 31% от приходите на компанията, които достигнаха общо 260 млрд. долара през 2019 г.

Продажбите в Китай през първото тримесечие, отразяващи затварянето и блокирането на магазините, бяха 9.46 млрд. долара, с около 1 млрд. долара по-малко, отколкото за същия период на 2019 г.

Производителят на iPhone има 510 магазина по целия свят и 271 в Съединените щати. Компанията ще отвори отново 10 от своите магазини в Италия от вторник.

"Развълнувани сме да започнем да посрещаме посетители отново в някои от нашите магазини в Италия този вторник“, казват от Apple в изявление.
 
"Нашите новоотворени магазини ще имат значителни процедури за безопасност, включително проверка на температурата, социално дистанциране и маски за лице, за да може клиентите и служителите да продължават да бъдат здрави“, допълни компанията. 


Тагове: Apple, магазини
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg