EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Amazon придоби MGM Studios

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Amazon придоби MGM Studios

mail15:01 | 28.05.2021прегледи 898 коментарикоментари 0


Технологичният гигант Amazon. com Inc. обяви, че е придобил филмовата компания MGM Studios (Metro-Goldwyn-Mayer) за $8,45 млрд. 

Според изявлението на Amazon, лидерът в онлайн търговията ще помогне за "запазване на наследството и каталога от филми на MGM", като същевременно ще предостави на потребителите по-голям достъп до огромния филмов и телевизионен каталог на филмовото студио.

Освен това Amazon изтъкна историята на MGM в Холивуд, заявявайки, че тя се допълва добре с работата, която Amazon Studios върши досега, и че възнамеряват "да даде възкожност на MGM да продължи да прави това, което прави най-добре“.

Майк Хопкинс, старши вицепрезидент на Prime Video и Amazon Studios (услугата за видео стрийминг), коментира сделката, като каза:

"Истинската финансова стойност зад тази сделка е съкровището на огромния филмов каталог, който планираме да преосмислим и да развием заедно с талантливия екип на MGM. Това е много вълнуващо и предоставя толкова много възможности за висококачествено разказване на истории".

Обширният каталог на MGM включва повече от 4000 филма, включително филмите за Джеймс Бонд, "Роки", "Телма и Луиз" и "Мълчанието на агнетата", както и 17 000 телевизионни предавания като The Handmaid’s Tale и Vikings.

Предстоящите заглавия на Metro-Goldwyn-Mayer пък включват "Къщата на Гучи" с участието на Лейди Гага и Адам Драйвър, както и следващия филм от франчайза на Джеймс Бонд "Няма време да умра“.

MGM спечели повече от 180 награди "Оскар" и 100 награди "Еми".

Това е втората по големина сделка в историята на Amazon след придобиването на компанията Whole Foods Market през 2017 г. за 13,7 милиарда долара./БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg