EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

95% усвоени от ОП „Транспорт” 2007-2013

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

95% усвоени от ОП „Транспорт” 2007-2013

mail12:05 | 31.12.2015прегледи 1315 коментарикоментари 0


Инвестираните средства по ОП "Транспорт" 2007 – 2013 г. в края на програмния период ще достигнат близо 95%. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, по време на откриването на обходния път на Монтана. По думите му, това е висок процент на усвояване, като се има предвид големия финансов ресурс на програмата и сложността на инфраструктурните проекти.

Изграждането на обходните пътища на Монтана и Враца, които бяха построени с пари от програмата, са част от последователната ни политика, която провеждаме за повече инвестиции в Северозападния регион на страната, каза Ивайло Московски. Той допълни, че с изграждането на конкурентна инфраструктура ще бъдат привлечени инвестиции и региона ще добие изцяло нов облик. Министър Московски посочи, че трафикът по Дунав мост 2 се е увеличил 4 пъти от предварително заложените параметри и е изключително важно прилежащата инфраструктура също да бъде рехабилитирана и изградена.

Усвоихме 1, 8 млрд.лв. за пътища по ОП „Транспорт”. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, по време на откриването на 13-километров участък от Северната скоростна тангента. „Усвоихме почти 1 млрд. лева по ОП „Регионално развитие” за рехабилитация на втори и трети клас пътища. Въпреки, че никой не вярваше, успяхме и спасихме 180 млн. лева за този обект”, посочи министър Павлова. По думите ѝ, той е изключително важен, защото съкращава движението и го прави безконфликтно в тази част на столицата. „Благодаря на всички за усилията, които бяха вложени, защото направихме и невъзможното. Преди 5 месеца бяхме тук на гола поляна. 5 месеца по-късно има 8-лентов участък, 13,5 км готови и завършени, с акт 16 и разрешение за ползване. Изпълнени са всички условия на проекта”, обясни министър Павлова. „Пътят води бизнес и води до икономическо развитие”, допълни тя. Министър Павлова уточни, че за пълното завършване на участъка остава още една малко - отсечка от под 3 километра, последните дейности по която ще бъдат извършени в началото на следващата година.

 

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg