EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

90 млн. крайно бедни заради рецесията

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

90 млн. крайно бедни заради рецесията

mail18:27 | 06.07.2009прегледи 549 коментарикоментари 0


recession_2Световната рецесия е тласнала до 90 милиона души към крайна бедност, сочи публикуван днес доклад на Организацията на обединените нации (ООН), цитиран от Ройтерс.
ООН предупреди, че намаляването на чуждестранните помощи може да засили глада и разпространението на болестите.
Достъпът до животоспасяващи лекарства за много хора е ограничен заради икономическия спад, като по данни на Световната банка икономическата криза има потенциала за застраши живота на около 3,4 млн. души, на които е необходимо антиретровирусно лечение, на още 7 млн., нуждаещи се от лечение, но нямащи достъп до такова, както и на много други, които ще имат нужда от медицински грижи в бъдеще.
Има сериозен риск програмите за превенции на заболявания да бъдат орязани, което допълнително ще повиши нуждаещите се от лечение в бъдеще.
Генералният секретар на ООН Бан Ки-мун посочи, че бедните вече са пострадали най-много от икономическата криза и призова богатите страни да не намаляват бюджетите за хуманитарни помощи.
Международните федерации на Червения кръст и на Червения полумесец също предупредиха от нарастващата заплаха от епидемии от тропическа треска, менингит и други болести, в борбата срещу които в бедните страни имат нужда от помощ.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg