EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

850 млади предприемачи на Пловдивския панаир

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

850 млади предприемачи на Пловдивския панаир

mail10:00 | 12.04.2013прегледи 407 коментарикоментари 0


Рекорден брой млади предприемачи ще се конкурират на изложението ТФ ФЕСТ, което ще се проведе на 18 и 19 април 2013 г. в Международен панаир Пловдив. Участват над 850 ученици и студенти от България, Гърция, Косово, Люксембург, Молдова, Румъния, Сърбия и Черна гора.
Те ще покажат как работят създадените от тях 125 виртуални предприятия от различни браншове, банки, митнически и данъчни служби. Единственото в България професионално състезание с международно участие се организира от Центъра на учебно-тренировъчните фирми (ЦУТФ) в партньорство с Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, компании и работодатели.
Целта е да се подобри подготовката на бъдещите мениджъри, като се доближи до реалните условия на работа. Прилага се интегрирано обучение по икономика, компютърни умения, бизнес адмиинстрация, роден и чужд език. ЦУТФ е част от Световната мрежа на тренировъчните предприятия, което дава допълнителни възможности за повишаване на квалификацията на утрешните ръководители и служители на фирми.
Младите предприемачи ще се състезават в 13 конкурса и ще презентират свои проекти. Академия „Корпоративна социална отговорност” и Годишна среща на Българския младежки форум на бизнес лидерите включва още програмата на ТФ ФЕСТ 2013. Ще бъдат връчени и две специални награди - за социално отговорен бизнес по инициатива на Българския форум на бизнес лидерите и за защита на интелектуалната собственост по инициатива на Министерството на икономиката.
16-ото издание на ТФ ФЕСТ е най-успешното досега. Миналата година форумът събра 720 младежи от 108 фирми. Те предлагаха банкови услуги, застраховки, имоти, автомобили, козметика, бижутерия, хранителни продукти, сладкарски изделия, туристически пакети, модни облекла, грим и прически, озеленяване, мебели и дърворезба, строителни материали и други продукти. Участниците бяха от 4 държави.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161