EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

8000 ще гласуват в чужбина

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

8000 ще гласуват в чужбина

mail06:30 | 08.05.2014прегледи 1071 коментарикоментари 0


Едва около 8000 българи в чужбина са подали валидни заявления за гласуване на предстоящите избори за Европейски парламент. Това сочат данни, публикувани от ЦИК и цитирани от БНР. Най-много заявления са изпратили сънародниците ни от Германия, Белгия, Великобритания и Испания.
Във вторник изтече срокът, до който българите, живеещи зад граница, можеха да заявят желанието си да гласуват на предстоящите евроизбори. Те можеха да го направят както в писмена форма до посолствата и консулствата в съответната държава, така и чрез електронни заявления на интернет страницата на ЦИК.
Българските власти възнамеряват да разкрият секции за гласуване в 35 държави.
С решение на ЦИК са определени населените места в държавите, в които ще се образуват избирателни секции и броя на избирателните секции във всяко населено място в избори за членове на Европейски парламент на 25 май 2014 г. Те са публикувани на страницата на ЦИК.
В местата Кабул и Кандахар - Афганистан, Винер Нойщат и Брегенц - Австрия, Брюксел, Антверпен, Гент - Белгия, Лисабон Португалия, Дубай - ОАЕ Република България все още не е получила разрешение от приемащата държава за разкриване на избирателни секции за гласуване в изборите за членове на Европейския парламент. В тези места избирателни секции следва да бъдат разкрити в случай на получаване на съгласие от приемащата държава.

С грама № 17-821/14.04.2014 г. дипломатическите представителства на България в Гърция се предлага промяна на мястото на определената от ЦИК секция в Ханя, о. Крит в с. Герани, община Платания, област Ханя. Искането за промяна се мотивира с искане на българската общност и с предоставяне на помещение в българското училище в с. Герани.

Ръководителите на дипломатическите и консулски представителства на Република България въз основа на териториалното разпределение на българските общности образуват избирателните секции и посочват местоположението им в съответното място.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4113