EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

80 000 евро на месец разпределяли в Митница Свиленград

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

80 000 евро на месец разпределяли в Митница Свиленград

mail10:50 | 21.02.2011прегледи 1047 коментарикоментари 1


Съществува тежка корупционна схема на Митница Свиленград. Това заяви в сутрешния блок на бТВ Иван Петров – депутат от ГЕРБ и член на Комисията за контрол на ДАНС. По думите му парите от нея отиват по високите управленски равнища на Митниците, а всичко се е осъществявало пред очите на бившия им шеф Антоний Странджев.Той каза още, че в момента тече досъдебно производство за тежко престъпление и е нормално Странджев да изпитва притеснения. Петров обаче отказа да назове конкретни имена, включени в разследването.
Схемата действа така: има поставени лица, които събират парите и след това ги носят чрез посредници в управлението на Митниците. Ставало въпрос за суми до 80 000 евро на месец.
В този смисъл на преден план излиза въпросът каква ще е съдбата на техния главен ръководител Ваньо Танов. Според Иван Петров той до голяма степен е бил подвеждан и най-вероятно не е генераторът на случващото се.Той допълни обаче, че може би е трябвало да се осъществи по-силен контрол, посочвайки случай с контрабандна, при който е отказано да бъде отворен контейнер, за който имало информация, че съдържа цигари. По думите му това е контрабандна схема на БСП, в която обаче няма начин да се стигне до поръчителите. Петров намеси и името на бившия шеф в Свиленград Стефан Марашев, който бе отстранен в края на 2010 година заради незаконното строителство на язовир Ивайловград.
Темата с изтеклите разговори от специални разузнавателни средства и кой трябва да поеме вината той коментира така: "Компетентните органи ще излязат със становище, което ще определи и степента на вина в структурите". Петров каза още, че лица, работещи в ДАНС, са предупредили Странджев за това, че е бил подслушван.


 


 
Коментари
 
JONATAN - 02-04-2011 г. 12:47:07

BRAVO na vas ISKAM OT PREDISHNITE MITNICHARI NIKOI DA NE OSTANI,NA POST TE VSE OSHTE ZIMAT KAKTO SE VIKA RUSHVET,I

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg