EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

8 чужди компании с интерес към Плевен

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

8 чужди компании с интерес към Плевен

mail09:00 | 11.07.2012прегледи 779 коментарикоментари 0


Договор по ОПРР за обновяване на градския транспорт в Плевен на стойност над 23 млн. лв., бе подписан в МРРБ.
С изпълнението на компонентите от проекта ще се създадат условия за подготовка на негов следващ етап. По този начин със средства от програмния период 2014-2020 г. градският транспорт на Плевен може да бъде надграден и разширен, каза министър Павлова. Тя обърна внимание, че общината е известна с това, че се използват предимно тролейбуси, които са по-екологични в сравнение с автобусите.
Стана ясно, че към възможностите за участие на частния сектор при предоставянето на ВиК услуги в Плевенския регион интерес са заявили осем дружества. Това са: Дегремонт (Франция), Веолиа Вода (Франция), Залцбург АГ (Австрия), Аквалия (Испания), Акведото Пуглезе (Италия), Акселциум (Франция), ПСТ Холдинг (България) и Метито (Обединени арабски емирства).
Предстои ВиК активите в Плевенския регион да станат публични и да бъдат предоставени за управление на Асоциация по ВиК-Плевен. Тя трябва да реши дали да сключи договор със сегашния оператор или да проведе тръжна процедура по Закона за концесиите за избор на нов.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg