EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

8 хил. безработни в ЦЗСП

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

8 хил. безработни в ЦЗСП

mail17:02 | 30.07.2018прегледи 800 коментарикоментари 0


От началото на 2018 г. близо 8 000 безработни се възползваха от новите услуги на Центровете за заетост и социално подпомагане (ЦЗСП), създадени по проект „Услуги „Лице в лице” на Министерство на труда и социалната политика с партньорството на Агенция по заетостта и Агенция за социално подпомагане. Целта на тези услуги е още по-ефективна подкрепа на продължително безработните в преодоляване на препятствията при търсенето и започването на работа.

Продължително безработните и подкрепа на всеки от членовете му в съответствие с конкретните потребности. През първото полугодие на годината такава услуга е предоставена на 290 семейства с 737 членове. Като резултат от съвместната работа на екипите на ЦЗСП 202 лица от тези семейства са устроени на работа, 59 са включени в обучение, 515 са получили услуги за активно поведение на пазара на труда – включване в Ателие за търсене на работа, психологическо подпомагане, работа с кейс-мениджър и други.

17 ЦЗСП висок процент на продължително безработни лица предоставят от началото на годината

От началото на юни 2018 г. във всички 73 ЦЗСП в страната е въведена и услугата „Споразумение за интеграция в заетост”, предоставяща комплексна интензивна подкрепа на продължително безработните, обект на социално подпомагане. Само за един месец от въвеждането на услугата са сключени 6 531 споразумения с безработни лица. С цел преодоляване на бариерите пред интеграцията в заетост 291 лица са насочени към услуги от други институции. В резултат от предоставянето на комплексна интензивна подкрепа 650 продължително безработни са постъпили на работа, 147 са включени в обучение, 891 са получили услуги за активно поведение на пазара на труда.

Информация за ЦЗСП и тяхното местоположение може да бъде намерена във всички бюра по труда в страната и в службите за социално подпомагане.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg