EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

8 души загинаха на магистрала "Тракия"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

8 души загинаха на магистрала "Тракия"

mail10:25 | 15.06.2011прегледи 1396 коментарикоментари 0


Тежкият инцидент стана около 1.00 часа. Автобус на фирма "Ентуртранс", пътуващ по линията София-Бургас, се преобръща в движение на 126 км, и се самозапалва. Автобусът се ударил в лявата мантинела и след това се е преобърнал по таван. На място загиват 6 души – един мъж и пет жени, други двама умират на път за болницата. Сред загиналите е и говорителят на ОДП на МВР Стара Загора Йонка Георгиева. По неофициална информация, двама души са в кома. 16 души са ранени, но са без опасност за живота. В автобуса са пътували общо 31 души. Пътуващите са от различни градове.

Автобусът, марка "Мерцедес", е управляван от 43-годишен шофьор С.Д. Той е в добро състояние. В момента е задържан за 24 часа. Пробата за алкохол е отрицателна, съобщиха за БГНЕС от ОДМВР - Пловдив. Шофьорът отрича да е виновен за тежкия инцидент.

Все още не е ясна причината за преобръщането на автобуса. От КАТ твърдят, че той се е движел с висока скорост. Според експерти на ДАИ автобусът се е движел със скорост 100 км, а в момента на катастрофата скоростта е била 98 км. На толкова е спряло отчитането на тахошайбата. Сред версиите за катастрофата са техническа неизправност на автобуса, спукване на гума, както и евентуално заспиване на шофьора зад волана. Служителят на фирма "Ентуртранс" Николай Точев заяви, че е чул трясък в задната част на автобуса. Най-вероятната версия е спукана гума.

От фирмата твърдят, че автобусът е минал всички прегледи. Не сме получавали сигнали, че шофьорите във фирмата се движат с висока скорост, добави още Николай Точев. Когато има закъснение автобусът наваксва със съкращаване на почивката. Ако се наваксва с несъобразена скорост, това се следи от компетентните органи. Шофьорът има достатъчно години стаж. Автобусът е на 20 години.

Екипи от полицията правят още един оглед на мястото. Движението по автомагистрала "Тракия" е затруднено, защото се осъществява само в най-лявата лента. Има засилено полицейско присъствие. След малко движението по автомагистрала "Тракия" на мястото на катастрофата отново ще бъде спряно, за да може полицията да изтегли катастрофиралия автобус, предаде още репортерът на агенция БГНЕС.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4159