EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

7,5 млн. евро за пътища в региона Русе-Гюргево

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

7,5 млн. евро за пътища в региона Русе-Гюргево

mail16:15 | 15.11.2010прегледи 787 коментарикоментари 0


Проект за рехабилитация на инфраструктурата за достъп до границата с оглед на развитието на трансграничното сътрудничество в региона Гюргево-Русе бе лансиран днес в Гюргево на съвместна среща на представители на властите от двата града, предаде Аджерпрес.
Проектът е на стойност близо 7,5 милиона евро, от които над шест милиона евро безвъзмездна помощ от Европейския фонд за регионално развитие. Той предвижда изграждането на път с дължина около 12 км в българското село Ряхово, където местната традиция е свързана с риболова, както и на път със същата дължина в румънските Извоареле и Ръсучени, където има ферма за щрауси, а от българска страна има интерес към това месо, съобщи Лили Ганчева, представител на еврорегиона Данубиус.
Заместник-председателят на Общинския съвет на Гюргево Тудорел Цоне изрази надежда, че чрез изграждането на път за достъп до тази зона, селищата ще излязат от анонимност и това ще доведе до повишаване стандарта на живот на местните жители.
На срещата в Гюргево участваха още заместник-областният управител на Русе Иван Григоров и кметовете на селищата от граничния район, където ще бъдат реализирани пътищата.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg