EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

7 изненадващи ски дестинации

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

7 изненадващи ски дестинации

mail09:00 | 30.12.2014прегледи 1136 коментарикоментари 0


За запалените любители на снежните склонове, които може би са имали удоволствието да се спуснат по най-популярните писти, предлагаме няколко изненадващи ски дестинации.

Mall of the Emirates, Дубай
Ски писти в мол? Почти нищо не е невъзможно в страната, в която се строят едни от най-луксозните хотели в света, острови в океана и тенис игрища на 211 метра над земята. В Дубай можете да карате и ски. Съоръжението е разположено на площ от над 22 000 кв. м. в Mall of the Emirates и предлага планина с пет склона, включително и първата черна писта на закрито в света. Ако не сте любители на зимните спортове, Ski Dubai предлага също спускане с шейни и разходка в ледени пещери.

Иллас, Финландия
Представете си кабинков лифт, чиито гондоли се превръщат в сауни, когато пистите затворят. Във финландския курорт Иллас можете да се отдадете на ароматно релаксиращо пътуване над снежно белите хълмове на Лапландия в Северния полярен кръг, веднага след като сте направили последното си спускане. Всяка кабина е с капацитет от 4-ма души, а пътуването трае около 20 минути. Не си представяме по-впечатляващ завършек на наситения със ски емоции ден!

Мауна Кеа, Хавай
Да, правилно виждате. На Хаваите освен сърф, можете да карате и ски. При това не къде да е, а на склоновете на застинал вулкан, намиращ се насред Тихия океан. Не очаквайте да попаднете в някой уреден курорт или да видите безброй лифтове и съоръжения в Мауна Кеа. За сметка на това, обаче, на височина от 4200 метра над морското равнище ще имате предостатъчно вълнуващи усещания.

Риксгрансен, Швеция
Разположен на около 200 км северно от Северния полярен кръг, Риксгрансен е смятан за най-северния ски курорт в света. Посещението на това интересно място в шведската част на Лапландия ще ви даде уникалната възможност да карате ски под среднощното слънце в края на Май.

AfriSki – Махласела, Лесото, Южна Африка
На ски в Африка – защо пък не? „Планинското кралство“ Лесото, намиращо се в Южна Африка, е една от двете възможности за ски приключения в целия регион. AfriSki предлага една писта, дълга около километър, всички необходими ски съоръжения и услуги, които можете да получите и в европейските ски курорти. По-авантюристично настроените посетители, разбира се, могат да се отдадат на забавни спускания с шейна.

Планината Ермон, Израел
В израелската част на Голанските възвишения и в планината Ермон, имаща религиозно значение, се намира единственото място, където можете да карате ски в Израел. Mount Hermon Ski Resort, разположен на височина от над 2800 метра, предлага около 45 км писти с различна степен на трудност. Курортът съществува от 1971 година и едно от най-екзотичните места за каране на ски в света. От върха се откирва пленителна гледка към Сирия и Ливан.

Тимбърлайн Лодж, Орегон
Без съмнение един от ключовите фактори за развитието на успешен ски курорт е снегът. Планината Хууд в Орегон, САЩ, излиза напред по този показател, като осигурява най-дългия ски сезон в Северна Америка с възможност за ски през всичките 12 месеца от годината. Любопитна подробност е, че курортът Тимбърлайн Лодж е бил сцена за филма на ужасите на Стенли Кубрик - The Shining. Общата площ на ски зоната е над 4700 декара, като в нея са разположени 41 писти, сред които преобладават тези със средна трудност.
 

Автор: Premium Lifestyle


Тагове: ски, ваканция
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg