EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

6.6 млн. лв. за ново съоръжение на EVN в Пловдив

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

6.6 млн. лв. за ново съоръжение на EVN в Пловдив

mail11:02 | 07.01.2011прегледи 638 коментарикоментари 0


ЕVN Bulgaria инвестира над 6,6 млн. лева в новото съоръжение, което ще подобри електрозахранването на стопанските и битовите клиенти в района, съобщиха от електроразпределителното дружество.
Изграждането на нова стационарна електрическа подстанция „Царацово” в индустриална зона Пловдив Север протича съгласно установения график. Повече от два месеца след първата копка са отлети всички фундаменти на съоръжението. Изградени са и съоръженията на ниво над кота ''нула'', както и заземителните инсталации. Положени са и оптичните връзки, чрез които ще се извършва управлението на подстанцията. To ще става дистанционно чрез модерна система за телемеханика.
Първата копка на подстанция „Царацово” беше символично направена на 19.10.2010 г. от д-р Петер Лайр, член на Управителния съвет на EVN AG Австрия, г-н Волфганг Хумер, председател на УС на “ЕВН България Електроразпределение” АД и инж. Иван Тотев, управител на Област Пловдив.
Предвижда се подстанцията на електроразпределителното дружество да бъде пуснато в експлоатация в края на 2011 г. Мощността на съоръжението е 32,5 MVA (мегаволтампера). То ще подобри електрозахранването в регион, в който през последните години се увеличи изграждането и въвеждането в експлоатация на редица промишлени предприятия.
Проектът има сключен предварителен договор за присъединяване към високоволтовата електропреносна мрежа на НЕК ЕАД.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161