EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

6 кулинарни региона

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

6 кулинарни региона

mail13:50 | 21.01.2012прегледи 644 коментарикоментари 0


Меню

300 уникални български рецепти събраха бъдещи шеф-готвачи. Те ще участват в проекта „Жива кулинарна традиция“. От 27 януари до 29 февруари 2012 г. в своеобразно състезание ще бъдат представени по 10 ястия от 6 различни региона на България, за да покажат богатството и красотата на националната ни кухня и така да помогнат за съхраняването на традициите на българската кулинария. Демонстрациите, в които младежите ще развихрят въображението и таланта си пред очите на подбрано жури, са част от проект на „Асоциация за развитие на изкуствата и занаятите – 7“, който вече втора година стимулира развитието на бъдещите таланти в кухнята. Градовете, в които младите готвачи ще представят разнообразието от традиционни български рецепти, са Поморие, Сопот, Видин, Враца, Сливен и Гоце Делчев. Основна фигура в журито ще е шеф Пеньо Иванов, организатор на пътуващия кулинарен фестивал „Пъстра трапеза на гости на моя град“. Целта на проекта е да насърчи младите хора да изследват и опознават българското кулинарно наследство, както и да развива техният усет, талант и въображение, за да бъдат по-успешни в бъдещото си професионално развитие. Проектът „Жива кулинарна традиция” се реализира с финансовата подкрепа на програма "Младежта в действие" на Европейската комисия, администрирана в България от Национален център "Европейски младежки програми и инициативи".


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg