EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

500 eвро за 3 месеца в Гърция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

500 eвро за 3 месеца в Гърция

mail15:10 | 03.08.2011прегледи 973 коментарикоментари 0


34-годишният български гражданин Кадир Мехмед, предаден ни вчера от гръцките власти, бе приет във Вътрешно отделение на МБАЛ-Благоевград.

34-годишният Кадир Мехмед от село Голяма вода, община Самуил, престоя почти 24 часа в Спешно-приемно отделение на МБАЛ. След почти 2-часови разговори между медици и представители на социалните служби бе решено гастарбайтерът да бъде настанен в болница, тъй като има нужда някой да се грижи за него. Последната консултация с психиатър, също е показала, че Кадир е в добро състояние. "Пациентът страда от т.нар. синдром на системно недохранване", обясни зам.-управителят на МБАЛ-Благоевград д-р Александър Костов.

Според събраните данни от далечни роднини на Кадир в родното му село, той, брат му и баща му ходили редовно на гурбет като пастири в Гърция. Майката на Кадир е починала, а сестра му е женена в Турция. Тя е уведомена за случая с брат й и казала, че ще дойде да го види. Кадир, брат му и баща му системно били мамени от страна на гръцките си работодатели. За три месеца Кадир бил получил 500 евро. Той е учил само до 3 клас, не говори добре български, и смятал, че това "са страшно много пари".

По неофициална информация от полицията, Кадир е постъпил в Окръжната болница в Кавала, Гърция, на 6 юли. Предаден е от гръцките власти на нашите гранични на ГКПП-Илинден с обяснението, че е претърпял катастрофа. За престоя му в гръцката болница има издадена епикриза, която в момента се превежда в полицията.

Кадир продължава да е крайно лаконичен относно престоя си в Гърция и все още не е казал къде е бил нает като пастир. Баща му и брат му са все още в Гърция. Кадир казал, само, че е бил тормозен от някой си Салих от Варна. Той обаче не е казал нито фамилията на този човек, не казвал и кое е населеното място, в което е бил държан в плен.

Лекарска комисия установи, че Мехмед засега има нужда само от храна и вода. Уведомените за пациента медици в МБАЛ-Благоевград били изумени от здравния статус на мъжа. "Такъв гръден кош съм виждал само в учебник", казал завеждащият отделението по хирургия на МБАЛ-Благоевград д-р Димитър Недин. Кадир бил с хлътнал гръден кош, с изпито лице и крайници, само кости, за около 4 месеца е загубил 30 килограма от теглото си, в момента тежи около 45 кг.

БГНЕС припомня, че 34-годишен български гражданин, изтезаван, затворен и държан без храна в Гърция бе предаден на българските власти вчера след обяд на ГКПП "Илинден - Ексохи" на българо-гръцката граница край Гоце Делчев. С линейка на ЦСМП-Гоце Делчев, буквално живият скелет е транспортиран до МБАЛ-Благоевград. За случая веднага е уведомена полицията. По неофициална информация българинът е открит в безпомощно състояние край Драма, след което е настанен в гръцка болница. Всички тестове, включително и за СПИН, направени снощи на 34-годишния Кадир Мехмед, са отрицателни. Това каза пред БГНЕС д-р Владимир Рабаджийски, началник на Спешно-приемно отделение на МБАЛ - Благоевград. Според д-р Рабаджийски няма данни и за онкологично заболяване. Пациентът е с ярко изразена мускулна дистрофия, вследствие на направените му вливания е в малко по-добро състояние.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4143