EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

50% ръст в работата на РВД

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

50% ръст в работата на РВД

mail17:45 | 11.09.2013прегледи 509 коментарикоментари 0


През последните десет години се е повишил с близо 50% броят на обслужените въздухоплавателни средства от ДП „Ръководство въздушно движение“. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов по време на официалното посещение на генералния директор на Евроконтрол Франк Бренер в България, съобщи МТИТС.zoom_sss
Министър Папазов допълни, че България устойчиво понижава таксите за аеронавигационно обслужване, като намалението достигна около 35% за десетгодишен период, а същевременно отчитаме повишаване на обслужените въздухоплавателни средства. По думите му това е отличен пример за ефективност на системата, като се гарантира капацитета на въздушното пространство и не се допускат закъснения на полетите. Министър Данаил Папазов заяви още, че благодарение на този факт, от миналата година България е в челната тройка на страните по изпълнение на разчетите за разходна ефективност.
Посещението на генералния директор на Евроконтрол Франк Бренер е оценка за ролята на страната ни за успешното развитие на системата за управление на въздушния трафик не само на регионално, но и на европейско ниво, допълни още министър Папазов.
Генералният директор на Евроконтрол Франк Бренер отбеляза, че ефективността на управлението на въздушното движение в България е отлична, както и че концепцията на ДП РВД за управлението на полетите отговаря на най-новите и модерни насоки в тази област. По думите му България заема ключова роля при справянето с постоянно нарастващия въздушен трафик и е в състояние да допринесе за успешното развитие на европейската аеронавигационна система.
Генералният директор на ДП РВД Диян Динев заяви, че от месец ноември тази година, в българското въздушно пространство за пръв път ще се въведе възможността за „свободно планиране” на маршрута на всеки полет. Той допълни, че това е концепция, която изисква съответните усилия от хората, които обезпечават безопасността на полетите, но се прави в името на това всеки полет да може да се изпълни по възможно най-кратката траектория, точно както авиокомпаниите биха желали, с най-малък разход на гориво и отделянето на най-малко вредни емисии.
България е страна членка на организацията ЕВРОКОНТРОЛ от 1997 г. и към днешна дата следва устойчивата политика в посока модернизация на българските летища и стриктно изпълнява инвестиционна програма за гарантиране на капацитета на въздушното пространство от страна на националния доставчик на аеронавигационно обслужване – ДП РВ

zoom_sss


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg