EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

5 км електрическа АМ в Германия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

5 км електрическа АМ в Германия

mail11:45 | 10.05.2019прегледи 970 коментарикоментари 0


Част от автомагистрала в Германия, оборудвана със специална електропреносна мрежа, позволява на камионите да се движат като тролейбуси, без да изпускат емисии въглероден диоксид, съобщи швейцарската радио и телевизионна компания Ер Те Ес (RTS). Проектът, който е на стойност 14,6 милиона евро, е финансиран от министерството на околната среда, опазването на природата и ядрената безопасност на Германия.

Тази електрическа автомагистрала от 5 километра, разположена близо до Франкфурт, ще бъде тествана до 2022 година, според регионалната телевизия Хесенсхау (Hessenshau). Хибриден камион тества за първи път механизма в истински трафик по един от най-натоварените участъци в Германия.Целта на технологията е да намали замърсяването, причинено от тежкотоварните камиони. Задачата е да се съберат и анализират данните, които биха могли да доведат до разгръщането на проекта и в други райони на страната.Тестваните специално за този проект камиони, оборудвани с пантографи, се включват автоматично към контактната мрежа.

Групата Сименс (Siemens) получи разрешително от държавата за създаването на тази електрическа магистрала. Неколкостотин стълба бяха инсталирани покрай пътните ленти на магистралата. През зимата система срещу заскрежаване би трябвало да запази функционирането на контактната мрежа.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg