EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

5 изложения в ИЕЦ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

5 изложения в ИЕЦ

mail09:14 | 05.10.2022прегледи 546 коментарикоментари 0


От днес до 8 октомври в София ще се проведат петте международни изложения "Месомания", "Светът на млякото", "Булпек", "Интерфуд&Дринк" и "Салон на виното", обединени под мегабранда Международни хранителни изложения. Близо 350 са компаниите, които се включват в тях, съобщават организаторите от Интер Експо Център.

Те определят симбиозното провеждане на Международните хранителни изложения и COPIS, единственото изложение за печат и реклама в България, като "възможност за развитие на бизнеса в много посоки". Защото хранително-вкусовата промишленост и браншът на печата и рекламата са тясно свързани.

Сред поканените гости за официалното откриване днес, от 14.00 часа, са посланиците на САЩ, Италия, Гърция и Южна Корея.

В Международните хранителни изложения, които през миналата година бяха посетени от 9000 души, сега ще се включат участници от България, САЩ, Италия, Франция, Германия, Австрия, Холандия, Турция, Румъния, Гърция. С мащабни колективни щандове се включват Италия, САЩ, Република Корея, Гърция и Полша.

Осезаемо през последните пет издания на международните хранителни изложения е надграждането на бизнес формата. Освен че създават професионална платформа за обмен на опит, идеи, технологии и запознаване с тенденциите, "Месомания", "Светът на млякото", "Булпек", "Интерфуд&Дринк" и "Салон на виното" са ценни със съпътстващите ги събития. Сред ключовите през тази година е "БулевАРТ на вкусовете". Организаторите само загатват, че посетителите ще имат възможност да опитат екзотични гурме продукти, улична храна (street food), шоколадови изкушения, коктейли, сладолед, кафе и други.

Международните хранителни изложения ще бъдат арена и на Международен пица шампионат. Паралелно ще протичат квалификациите за Световното по пица в Парма през 2023 г.

За втори път ще бъде обособено и пространството "Грийн лайн" (Green Line) за продукти от лечебни и ароматни растения. Ще има и "остров" на храни със защитено наименование за произход, а едноименната "Био зона" бъде надградена. Конкурсът Златен медал с диплом ще отличи качествените и оригинални продукти и адитиви.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg