EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

4,6 млрд. души притежават мобилен телефон

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

4,6 млрд. души притежават мобилен телефон

mail14:10 | 15.02.2010прегледи 942 коментарикоментари 0


Броят на абонатите на мобилни телефони в света е нараснал до 4,6 милиарда души и се очаква през 2010 г. да достигне 5 милиарда, съобщи днес Международният съюз за телекомуникации към ООН, цитиран от ИТАР-ТАСС и Associated press.
Операторите на мрежи за мобилни телефони в богатите страни предлагат модерни съвременни услуги и пакети, докато хората в развиващите се страни все по-често използват мобилните телефони за здравни услуги и банкиране, отбелязва организацията.
"Дори в периода на икономическа криза не бе отчетено намаляване на търсенето на комуникационни услуги", посочи генералният секретар на Международния съюз за телекомуникации Хамадун Туре.
"Най-простият и евтин мобилен телефон може да направи толкова много за подобряване на здравеопазването в развиващия се свят", отбеляза Туре, посочвайки примери за пациенти, които получават съобщения, напомнящи им за уговорен час при
специалист, или съобщения, указващи как да се приема сложно лекарство.
През следващите пет години достъпът до интернет на хора, които са в движение, включително чрез лаптопи и смартфони, вероятно ще надмине достъпа от настолни компютри, отбелязва организацията.



 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg