EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

4.5 евро изкупната цена на охлювите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

4.5 евро изкупната цена на охлювите

mail16:10 | 10.12.2010прегледи 5560 коментарикоментари 1


Днес Варна се превърна в столица на охлювъдите и изкушените от превръщането на екзотичните мекотели в изискани ястия. Презентация на Италианска технология за охлювъдство направи проф. Джовани Аванина, президент на Италианският Международен Институт по охлювъдство, базиран в град Кераско, побратимен на община Аксаково.

В България има около 170 ферми за отглеждане на охлюви. Това съобщи днес координаторът по създаването на Българската национална асоциация по охлювъдство (БНАПО) Вилиана Коларова, цитирана от БТА. Тя посочи, че в 50 ферми се прилага италианска методика за отглеждане на охлювите. По думите й основната грешка на фермерите е, че хранят животните с фураж. Според нея най-подходящо е между 5 хил. и 10 хил. квадратни метра да се засядат с естествена растителност и охлювите да се хранят от нея.За ферма за охлюви от около 5 хил. квадратни метра са необходими около 24 хил. охлюва, посочи Коларова. За отглеждането им са необходими двама - трима души. Средната изкупна цена на охлювите е 4,5 евро за килограм, като основните пазари са в Италия, Франция, Германия и САЩ.


Тагове: Варна, охлюви
 
Коментари
 
Добис - 08-06-2011 г. 08:59:27

Къде има изкупвателни пунктове за охлюви в София?Защо не се дава възможност за събиране на живеещите в естествена среда охлюви?Извън града има невероятни ливади където те се размножават и живеят.

 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg