EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

4.2 млн. евро за втори кораб срещу нефтени разливи в Черно море

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

4.2 млн. евро за втори кораб срещу нефтени разливи в Черно море

mail13:30 | 22.02.2011прегледи 653 коментарикоментари 0


Европейската агенция по морска безопасност /EMSA/ осигурява 4 250 000 евро за оборудване на втори кораб за борба с нефтените разливи в Черно море. Условията за участие в търга бяха обявени днес във Варна пред представители на морския бизнес.
Документи за участие се подават до 16 март, посочи Бренд Блум от офиса на агенцията в Лисабон. По думите му списъкът с предварително одобрените кандидати ще бъде оповестен през април.
Блум уточни, че в търга могат да участват всички държави от ЕС, както и трети страни, които са в "белия списък" на Парижкия меморандум, каквато е Турция.
Оборудваният кораб ще обслужва западното крайбрежие на Черно море, където попадат Румъния, България и част от Турция.
Изискването на EMSA е при инцидент специализираният плавателен съд да може до 24 часа да е на мястото и да започне събирането на разлива.
В търга може да участва всеки корабособственик, който има подходящи съдове, допълни началникът на ИА "Морска администрация" Сергей Църнаклийски. Според него европейската агенция може да сключи договор със спечелилия търга в началото на ноември, като реалното изпълнение на контракта ще започне на 1 януари 2012 година. Договорът се сключва за четири години с възможност да бъде удължен за още четири. Изискването на EMSA е на кораба да се правят малки учения на всеки три месеца, а поне 10 дни в годината той да участва в големи учения, като за целта агенцията отпуска допълнителни средства.


 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1043