EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

40% спад в туризма в град Мелник

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

40% спад в туризма в град Мелник

mail14:00 | 12.12.2011прегледи 447 коментарикоментари 0


Данаил Алеков

За първи път от доста години насам има толкова слабо търсене на кувертите за коледните и новогодишните празници. Това заяви пред EconomyNews.bg Христо Ташев, кметски наместник на гр. Мелник „По това време на годината никога не е имало толкова свободни места, а спадът в туризма е най-малко 40%. Това е основното перо на почти всички домакинства в региона, а от туризма зависят лозарството и винарството, защото това е единствения шанс продукцията да бъде пласирана.”, каза той.
Според Ташев обаче това е нормално, на фона на обстановката в цялата страна. През последните няколко години, туризмът в Мелник не върви във възходяща линия, допълни той. Според него, тенденцията в обслужването на туристите и останалите туристически услуги е в намаляване на цените. В същото време, Христо Ташев отхвърли появилата се информация, че македонски граждани ще са основните туристи по време на коледните и новогодишните празници. „Информацията, че македонци изкупуват масово куверти за празниците, е валидна по-скоро за Сандански”, каза той.
По отношение на реколтата от грозде тази година, Ташев отбеляза, че качеството е много по-добро, но количеството бележи драстичен спад. „Добивите като количество бяха почти наполовина в сравнение с миналата, но за сметка на това качеството е повече от добро”.
Цената на виното обаче остава същата, въпреки че гроздето задържа по-високи цени тази година и цената реално трябва да се повиши. На фона на ниската покупателна способност и спада в туристическия бранш обаче, всякакво повишение на цената на виното е изключена, завърши кметския наместник. Христо Ташев беше кмет на град Мелник допреди 1 месец, но след промените в изборния закон за всяко населено място под 350 жители, вече е кметски наместник.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg