EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

40 млн. лв. инвестира Кaufland в нов обект

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

40 млн. лв. инвестира Кaufland в нов обект

mail17:20 | 22.06.2022прегледи 963 коментарикоментари 0


С инвестиция от близо 40 млн. лева и с новооткрити 90 работни места Kaufland България открива най-модерния си хипермаркет в София. Той е в район „Младост“ и с него инвестициите в града надхвърлят 300 милиона лева.

Сградата е по последни екологични стандарти и ползва 100% „зелена“ енергия. Обектът е разположен на близо 5000 кв. м застроена площ, от които над 2500 кв. м – търговска. В него клиентите могат да открият над 18 000 свежи и качествени продукти, от които близо 5000 нехранителни стоки. Така новооткритият обект надгражда One Stop Shopping концепцията на веригата, която осигурява изцяло нова атмосфера за пазаруване и превръща Kaufland в мултифункционален търговски център.

„Общата инвестиция на Kaufland до момента в София е за над 300 милиона лева ", коментира главният изпълнителен директор на Kaufland България Иван Чернев.

Сред специалните гости на днешното откриване бяха кметът на София Йорданка Фандъкова, кметът на район „Младост“ арх. Стефан Стефанов и главният управител на Германо-българската индустриално-търговска камара д-р Митко Василев.

„Като районен кмет, бих искал да споделя, че това не е просто поредният магазин на веригата, въпреки че е най-новият, най-модерният. Благодарение именно на изграденото доверие между администрацията и бизнеса, с ясна стратегия за развитието на един район, успяхме вместо два комплекса с по 400 апартамента- общо 800, и затруднен трафик, да се сдобием с услуга, полезна за всички нас, жителите на „Младост“ и на цяла София.“, добави арх. Стефан Стефанов, кмет на район „Младост“.

Веригата традиционно предлага близо 5000 български продукта, като в новия обект могат да бъдат открити и 325 регионални предложения на производители от региона на София. Част от тях са представени в специално обособената зона „Фермерски пазар“ с продукти на семейни ферми и малки мандри, както и на регионални производители. Фермерските предложения в „Младост“ включват 46 различни видове месни деликатеси и млечни продукти.

За интериора на сградата е изградена модерна навигационна система за по-лесната, бърза и интуитивна ориентация на посетителите. За тяхно улеснение са разположени осем стандартни и шест модерни каси на самообслужване.

„Зеленият“ пример

Обектът отговаря на най-новите стандарти за екологично и енергийно ефективно строителство и е оборудван със системи, щадящи околната среда.  Той ползва 100% „зелена“ енергия, към която веригата премина изцяло от март тази година. Сградата има иновативна „зелена“ климатична система, която комбинира отопление и охлаждане. Тя не използва горива, а остатъчната топлина от хладилните витрини и помещения. Хладилната инсталация на хипермаркета е от най-нов тип с хладилен агент, който максимално щади околната среда, и е с до 20% по-енергийно ефективна в сравнение с предишните. Хипермаркетът разполага и с последно поколение LED осветление за максимална енергийна ефективност, чрез което се постига около 30% икономия на енергия за осветление и се намаляват вредните емисии. До края на годината ще бъдат разположени и соларни панели. Обектът е богато озеленен с растения, благоприятни за пчелите като част от действията на Kaufland в подкрепа на биоразнообразието. Хипермаркетът разполага с 202 паркоместа и станция за зареждане на електромобили. Част от паркоместата са с осигурено естествено засенчване чрез дървени перголи и увивна растителност.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg