EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

3D телевизорите – център на изложението в Берлин

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

3D телевизорите – център на изложението в Берлин

mail12:40 | 03.09.2010прегледи 903 коментарикоментари 0


Над 1400 компании от 74 страни участват в Берлинското търговско изложение за битова електроника (IFA), предаде ИТАР-ТАСС.
Изложението, което се провежда за 50-и път, бе открито от германския канцлер Ангела Меркел. Церемонията с участието на над 600 почетни гости се проведе снощи в двореца "Пале ам функтурм" на територията на изложбения комплекс.
Броят на изложителите се е увеличил с 22 процента спрямо миналата година, а изложбената площ - с 11 процента, като щандовете с нови електронни уреди заемат 134 400 кв. метра, съобщиха организаторите.
Централна тема в изложението са 3D телевизорите, изложени от водещите световни производители на битова електроника.
Вниманието на публиката ще привличат и телевизори с плосък екран, които дават възможност за гледане на телевизия и работа в интернет. На изложението, което е най-голямото от този тип в света, са представени също така последни модели мобилни телефони, най-новите навигационни системи за автомобили, фотографска и аудио техника.
Според прогнозите на организаторите на изложението, което ще продължи до 8 септември, ще бъдат сключени договори за над 3 млрд. евро, а експонатите ще бъдат разгледани от минимум 230 000 души.
В изложението обаче не участва американският технологичен гигант Apple, отбелязва ДПА.
Като цяло компанията не се включва в мащабни търговски изложения, но този път все пак присъствието й се усеща. На Берлинското изложение има зона на Apple, която обаче се използва не от самата компания, а от германско издателство на списания.
На щанда са изложени редица устройства и приложения на независими производители, които са създадени за работа с "айУстройствата" на Apple.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg