EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

3D принтиране на къщи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

3D принтиране на къщи

mail11:15 | 23.01.2020прегледи 1073 коментарикоментари 0


Българската публика ще има възможност за първи път да види технологии за 3D принтиране на къщи. Те ще бъдат представени от международната компания за триизмерен печат на сгради WASP, която е сред пионерите в тази иновативна област. Това ще стане на второто издание на балканската конференция за 3D принтиране AdditiveDays, което ще се проведе межуд 20 и 23 февруари в София Тех Парк. Събитието е единственото у нас, посветено изцяло на триизмерния печат и през тази година ще бъде под мотото “Beyond the hype”. Организатор е българският вносител на 3D технологии Би Ту Ен. Сред акцентите на форума тази година ще са още приложенията на тази технология в областта на медицината, модата, различни индустрии и други браншове.

За незапознатите, 3D принтирането, известно още като триизмерен печат представлява създаването на физически обекти чрез наслагване на материал слой по слой в процес, който наподобява работата на мастилено – струйните принтери. По този начин може да се създава локално огромно разнообразие от предмети, включително инструменти, продукти за битова употреба, дрехи, играчки, архитектурни и производствени проекти, а от скоро дори сгради, превозни средства и какво ли още не. При това този тип производство може да се извършва почти навсякъде – в отдалечени градчета, където липсва качествена транспортна инфраструктура, дори в Антарктида или в космоса.

Това е технология с огромен потенциал в редица браншове, а целта на AdditiveDays е именно да я популяризира и да представи нейните възможности пред българския бизнес и по-широка аудитория. Събитието е напълно безплатно, но със задължителна регистрацията.

Силен акцент в програмата ще има и върху темата за устойчивостта на 3D печата. „Тази технология спомага да създаваме предмети само когато те наистина са ни необходими, вместо да се произвеждат с хиляди бройки, да залежават в складове и след това много от тях да се бракуват. Това е полезно и за компаниите, които могат да оптимизират своето производство и да спестят значителни средства. Това я прави изключително екологична, а с развитието на решения за рециклиране на 3D принтирани продукти, този аспект ще придобие още по-голямо значение“ - убеден е Боян Пехливанов, основател на Би Ту Ен.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg