EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

366 електромобила има в България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

366 електромобила има в България

mail06:20 | 12.06.2014прегледи 5189 коментарикоментари 0


На годишна база към 31 декември 2013 г. В България общият брой на превозните средства с изцяло електрическо задвижване се е увеличил с 61%, а на хибридните - със 119% (регистрирани са 366 електрически и 586 хибридни превозни средства). Това става ясно от доклад за изпълнението на предвидените за 2013 г. мерки и дейности от Националния план за действие за насърчаване производството и ускореното навлизане на екологични превозни средства, вкл. на електрическата мобилност. Като цяло планът протича съгласно предварително установения обем и график, отбелязва още експертите в доклада, с който правителството се запозна, съобщи пресслужбата на кабинета.
Докладът визира още извършените дейности от централните и местните администрации, както и от неправителствения сектор, свързани с насърчаване на инвестициите и иновациите в чистите автомобилни технологии.
В доклада се посочва, че се наблюдава устойчива тенденция в развитието на устойчивата мобилност. Изтъкват се предприетите действия за развитие на
този нов иновативен сектор, в резултат на което е налице повишен интерес от чуждестранни инвеститори за производството у нас на агрегати, компоненти и детайли за водещи компании от автомобилостроенето. Като решителна крачка за модернизиране и интегриране на данъчното и екологичното законодателство е посочено освобождаването от началото на миналата година на електромобилите от данък върху превозните средства и определянето от 1 януари т. г. на данъка за останалите категориипревозни средства в зависимост от екологичните им характеристики.В доклада са представени приоритетите за изпълнение през 2014 година. Те са свързани основно с разширяване на зарядната инфраструктура.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg