EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

300 слаби места в обществените поръчки

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

300 слаби места в обществените поръчки

mail06:20 | 24.04.2013прегледи 532 коментарикоментари 0


Електронни платформи, които може да намалят корупцията, ще бъдат представени на Международната изложба за печатна комуникация „ПринтКом 2013“. Това ще направи директорът на БОРКОР Елеонора Николова на семинара „Популяризиране на електронните търгове за обществени поръчки – нормативна база и практическо приложение“ на 16 май.
Центърът за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност е разработил шест платформи, свързани с търговете за възлагане на поръчки. Това е отговор на проучване на БОРКОР, открило над 300 слаби места в сферата на обществените поръчки, която е сред най-засегнатите от корупцията. Очаква се тя да бъде силно ограничена след въвеждане на модела за цифровизиране на обществените поръчки, осигуряващ по-голяма прозрачност и ефективност на търговете.
Представянето на протипа, който трябва да бъде пуснат до средата на тази година, е част от съпътстващата програма на „ПринтКом 2013“. Тя включва и още един семинар, ориентиран към подобряване на бизнес климата – представяне на възможностите за подпомагане, предоставяни от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия.

Директни и представени изложители от 12 държави ще участват в изложбата, която ще се състои от 15 до 18 май в Международен панаир Пловдив. Най-голям е делът на фирмите, предлагащи полиграфически технологии, машини и материали. Освен тях, ще бъдат показани новости от производството на хартии и картони, периферните устройства, рекламата и издателската дейност. Организатори на форума са Международен панаир Пловдив, Съюзът на печатарската индустрия в България и „Принт енд Пъблишинг“.
Паралелно с изложението ще се проведе единственият в света Международен конкурс за панаирен плакат, чийто съорганизатор е Международната асоциация на изложбената индустрия UFI. Ще бъдат наградени най-добрите дизайнери и полиграфисти от Националния конкурс за фирмен календар.
На изложбата ще бъдат обявени новите носители на титлите Печатар на годината и Търговец на годината, които се присъждат от Съюза на печатарската индустрия.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg