EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

30 бързозарядни станции на обекти на OMV

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

30 бързозарядни станции на обекти на OMV

mail18:05 | 29.05.2020прегледи 671 коментарикоментари 0


OMV Petrom и Елдрайв Чарджинг стартираха стратегическо партньорство за изграждане на зарядни станции за електромобили в България и Румъния. Двете компании подписаха рамков договор за инсталирането на над 30 бързозарядни станции на обектите на OMV в двете държави през следващите години, с което дават сериозна заявка за развитието на регионалната електромобилност.

Станциите ще бъдат инсталирани на OMV обекти, разположени на главни пътни артерии, и ще позволяват зареждане на най-масовите модели електромобили в рамките на 20 минути до час. Първите две такива бързозарядни станции са инсталирани на обектите OMV Даскалово, разположен на АМ „Струма“, и OMV Голямоконарско, разположен на „Голямоконарско шосе“ до Пловдив, и вече оперират. Те са с мощност 50 киловата (kW), което дава възможност за около 40 минути клиентите да заредят до 80% от капацитета на батерията си. Станциите разполагат с конектори CCS (Combined Charging System – европейският стандарт за бързо зареждане) и CHAdeMo (CHArge de MOve – японско-френска разработка за бързо зареждане). Плащането може да се извърши и чрез Eldrive App.

„Въпреки че изкопаемите горива ще продължат да играят основна роля в близкото бъдеще, електромобилността вече печели все по-голяма популярност, особено при пътувания на къси разстояния“, коментира Дeчeбaл Tyдop, Ритейл мениджър на OMV България. „За собствениците на електромобили добре развитата мрежа от зарядни станции е също толкова важна, колкото и бързото зареждане. В този смисъл партньорството с Елдрайв е израз на стремежа ни в най-пълна степен да отговорим нуждите на нашите клиенти, като в същото време е и в унисон със стратегиите за устойчиво развитие и устойчива мобилност“, посочи Тудор.

„Това партньорство е много важна стъпка в развитието както на нашата мрежа, така и на електромобилността в региона“, коментира Стефан Спасов, изпълнителен директор на Елдрайв. „Инсталирането на тези бързозарядни станции ще позволи на собствениците на електромобили да пътуват спокойно както по междуградската пътна мрежа в България, така и във и до Румъния. Изключително сме горди, че сме не само най-голямата мрежа в региона, но и един от най-сериозните играчи в този сектор в Източна Европа. Партньорството с водеща международна компания, каквато е OMV, е голямо признание за нас и сме много щастливи, че успяхме да го осъществим, въпреки усложнената обстановка в момента“, допълни още Спасов.

Откриването на първите бързозарядни станции на OMV обекти идва в момент, в който се наблюдава засилен интерес към хибридните и електрическите автомобили в България. Според последните данни на Пътна полиция общо 2 721 са регистрираните електромобили към края на месец април 2020 г., което е с 290 повече в сравнение с края на декември 2019 г. Регистрираните хибридни модели са се увеличили с близо 3000 и вече наброяват 10 074, като много от тях са плъг-ин и също имат нужда от зарядни станции.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1955