EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

3 хиляди искове срещу VW в Корея

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

3 хиляди искове срещу VW в Корея

mail11:08 | 09.12.2015прегледи 4553 коментарикоментари 0


Повече от 3 хиляди граждани на Южна Корея подадоха колективен иска срещу германския концерн Volkswagen във връзка със скандала за фалшифициране на тестовете за вредните емисии, отделяни от автомобилите от тази марка, предава ТАСС.
Южнокорейците искат анулиране на сделките за покупко-продажба и пълното връщане на парите, платени при купуването на автомобилите. Според адвоката на потърпевшите Ха Ен Сун, около 3 200 души вече са се присъединили към иска и броят им продължава да расте . По негови думи, корейците са възмутени от факта, че немската компания е подарила като извинение на своите северноамерикански клиенти купони на стойност хиляда долара, безплатен ремонт и други екстри. Корейците обаче не са получили никакви компенсации, което смятат за дискриминация.

Изпълнителният директор, председателят на надзорния съвет, както и редица топ акционери в немската  компания бяха в Катар за разговори с един от основните инвеститори в дружеството - Катарския държавен инвестиционен фонд, на фона на съобщения, че катарците призовават за радикални промени в управлението на германския производител на автомобили. Разговорите в Катар идват на фона на засилващо се недоволство сред външните акционери на "Фолксваген", които обвиняват нейното ръководство за бавния темп при разследване на отговорните за скандала с манипулираните резултати на газовите емисии, отделяни от нейните дизелови автомобили.


Тагове: иск, Корея, VW
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg